Aplicația SWAPP

Când nu găsești soluția potrivită, o dezvolți

Suntem un cuplu de freelanceri cărora le place independența oriunde este posibilă. Când nu suntem ocupați cu proiecte mai mari sau mai mici, căutăm să ne diversificăm cultura și aptitudinile. Lucrul în salturi ne-a împins să ne ținem singuri contabilitatea, așa că într-o bună zi am pornit în căutarea unei aplicații potrivite. Ce ne-ar fi fost util? Ceva simplu și intuitiv, în care să completăm ușor registrele obligatorii. Eventual și o mână de ajutor cu declarațiile fiscale. Poate și cu facturile, ca să nu mai apelăm la soluții externe. N-ar fi stricat nici puțină ordine în lucru, să știm cum stăm cu timpul și proiectele. Și, evident, să nu ne lase cu buzunarele goale. Ei bine, aplicații am găsit, și nu puține, dar erau fie prea limitate ca funcționalitate, fie prea complexe pentru nevoile noastre și cu un preț pe măsură.

SWAPP este o soluție croită după criterii proprii pentru problemele noastre, dar suntem convinși că poate fi răspunsul optim și pentru alții ca noi.

Fă cunoștință cu echipa SWAPP

Ionuț-Cristian Florescu

Ionuț-Cristian Florescu

Owner + Senior Full-Stack Developer

Un dezvoltator web/software cu peste 20 de ani de experiență, pentru care fiecare proiect reprezintă provocarea de a găsi echilibrul optim între utilitate, eficiență și design. Ionuț este un autodidact cu numeroase interese în afara specialității, convins fiind că lărgirea și diversificarea cunoștințelor stimulează flexibilitatea și creativitatea în gândire.

Și-a început cariera de dezvoltator în 1998, încă de pe băncile facultății. Timp de 10 ani și-a dezvoltat aptitudinile lucrând în diverse medii, de la start-up-uri și firme mici, până la companii multinaționale precum Allianz și Garanta. A fost implicat în numeroase proiecte atât singur, cât și în echipă, inclusiv echipe mari, multiculturale și interdisciplinare. A învățat o gamă largă de tehnologii, de la cele open-source până la tehnologii „enterprise” (.NET, Oracle, SQL Server Enterprise), și a participat la proiectarea unor „large system architectures”.

Sătul de lumea corporate, în 2007 a pornit „pe cont propriu” într-un domeniu cu totul diferit, în momentul în care piața imobiliară tocmai exploda. Împrejurările favorabile și adoptarea unui stil de viață mai echilibrat l-au ajutat să devină independent financiar în 2011. De atunci s-a reîntors la pasiunea lui și lucrează ca dezvoltator web/software independent. Continuă să învețe tehnologii noi și este membru activ într-un număr de proiecte open-source. Este mult mai fericit.

Puncte forte:
curios, scrupulos, metodic
Hobby-uri:
mersul pe munte, literatura fantasy, documentarele, bricolajul
Iubește:
pisicile, cafeaua, diminețile târzii
Nu suferă:
iraționalitatea, ipocrizia, xenofobia
Irinel-Ramona Florescu

Irinel-Ramona Florescu

Owner + Designer + Junior Front-End Developer

Dintotdeauna i-a plăcut să deseneze. Visa să producă desene animate, dar a ajuns să urmeze cursurile Facultății de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Dintre toate programele de arhitectură studiate, locuirea a atras-o cel mai mult din cauza convingerii că spațiul în care trăim zi de zi are efecte semnificative asupra stării noastre de echilibru. După absolvire s-a dedicat designului de interior și de mobilier, lucrând într-o firmă specializată în proiectarea și execuția la comandă a mobilierului din PAL melaminat pentru locuințe și spații comerciale.

În 2007 a ales, împreună cu Ionuț, calea independenței. De atunci a lucrat ca designer de interior, exclusiv în regim de freelancing, sub semnătura interiordelight™️. Și-a descoperit pasiunea pentru ArchViz (Architectural Visualisation), atât ca provocare tehnică, cât și ca mediu de exprimare artistică. A colaborat cu succes, în calitate de artist 3D, cu clienți din România și din UK. În 2017 și-a luat un an sabatic, timp în care a studiat scrierea creativă și a scris o poveste fantasy în limba engleză.

Din 2018 și până în prezent a urmat cursuri de UX și UI, a mai scris o poveste, apoi, din aproape în aproape, a studiat Flutter, JavaScript, React și Next.js. SWAPP este proiectul ei de debut în programare. Mai are multe de învățat, dar este entuziasmată de schimbare și face o echipă extraordinară cu Ionuț.

Puncte forte:
inventivă, meticuloasă, perfecționistă
Hobby-uri:
drumețiile, lucrul manual, activitățile creative, anime-urile
Iubește:
pisicile, plantele, luna mai
Nu suferă:
aroganța, indiferența, ipocrizia